Despre artistul si maiestrul in arta modei pariziene si broderia folosita in colectiile houte couture probabil cel putin odata a citit fiecare dintre cei interesati de acest domeniu. Francois Lesage nu mai este printre noi (François Lesage – Martie 31, 1929 – Decembrie 1, 2011), dar a lasat in urma sa o epoca, o istorie, carti si o scoala a broderiei. Scoala acestui maiestru ar egala cu un masterat in orice domeniu.

Despre cartea sa, celebra carte de la faimoasa scoala pariziana de broderie Francois Lesage :

„ECOLE LESAGE
Chez vous
Broderie d’art La transmission d’un savoir” am scris mai mult AICI !

Astazi venim cu fotografii de la primul nivel de studiu la scoala de broderie Francois Lesage: vaza cu flori.

Tipuri de creativitate: broderie, broderie cu margele, snur, paete, margele (beadwork), fire metalizate.

Vrem sa va familiarizam cu proiectele si nivelul de studiu din scoala de Broderie Francois Lesage din Paris. Primul nivel de predare a broderiei Haute Couture este proiectul „Vaza cu flori”.

Doamnele care au facut cursul povestesc ce au invatat si demonsteaza rezultatul in fotografii la tema studiului.

„In acest studiu am invatat sa coasem cu  paiete cu carligul  lunneville (crochet de Luneville) si o cusatura neteda simpla cu fir metalic. Lucrul cu acul – broderia neteda sau artistica cum i se mai spune, imi era deja cunoscut – broderia obisnuita cu o varietate de fire. Nou pentru mine a fost – cunostinta cu astfel de materiale precum chenille si raffia „- a scris maestrul in broderie Irena Gasha.
Va prezentam mai jos ALBUMUL cu cateva dintre lucrarile executate, brodate de Irena GASHA, Susan Elliott, si alti elevi de la faimoasa scoala pariziana de broderie Francois Lesage.