In urma unor schimbari pe care le-am facut in bucatarie, am decis sa fac ceva si cu plicticosul frigider alb care strica tot aspectul de cate ori imi cadeau ochii pe el. Cand ne-am mutat in noua casa ne-am zis ca vom schimba in viitorul apropiat frigiderul, iar faptul ca e alb nu e chiar o problema presanta. Insa uite-l ca inca functioneaza, si nu ne lasa inima sa-l schimbam doar pentru atat, desi un frigider incorporabil ar ridica mult nivelul bucatariei.

Oricat as fi vrut sa brodez ceva pentru frigider, ideea nu parea prea practica, asa ca am apelat la o metoda ce parea initial mult mai simpla, colantarea.

In functie de suprafata frigiderului sau a combinei frigorifice veti avea nevoie de autocolant pentru metal sau pentru plastic, iar preturile sunt foarte accesibile, in functie de model. Puteti alege si modele imitatie de lemn, ca sa se asorteze cu mobila de bucatarie pe aceeasi nuanta.

Eu am ales un model mai simplu si jucaus, si am trecut la treaba.
Exista kituri de montaj, si chiar recomand sa cumparati unul ca sa nu va chinuiti ca noi, cu mana. Deoarece folia trebuie intinsa bine si fara sa faca bule de aer, ceea ce s-a dovedit foarte greu de realizat pe suprafetele mari ale frigiderului. Totusi, dupa vreo 10 incercari, 2 ore si multe cafele ne-a iesit destul de bine. Inceputul a fost mai greu, iar pana am terminat eram deja experti.

Cateva indicatii daca vreti sa va aventurati si voi:
– dati jos manerele si puneti bine surubele, veti vrea sa le puneti si inapoi dupa colantare
– masurati bine frigiderul si taiati folia astfel incat sa ajunga pentru acoperirea completa a suprafetelor
– folositi un cutit ascutit pentru curatarea marginilor
– montati inapoi manerele
– faceti 2 pasi in spate si minunati-va de noul frigider

Succes!