Creturile elegante, aceste falduri recunoscute, curbate, nu au iesit din moda timp de cateva secole. Si nu degeaba – cretul pot decora aproape orice bucata de imbracaminte si accesoriu. Cine a stapanit această tehnica, va fi capabil de a decora o rochie, bluza si haina, a face rapid o curea din panglica, piese pentru un cearceaf decorativ, punga pentru cosmetice, sau genti.

Dupa ce ati stapanit orice fel de cret, puteti aplica cu usurinta toate schemele prezentate in aces ALBUM minunat. Pastrati-le pentru Dumneavoastra, impartasiti-le prietenilor si bucurati-va de creativitate!

Cum se face cretul pe tesatura?
Cretul arata spectaculos si complex, dar se fac foarte simplu si destul de repede. Impartiti tesatura pe verso in patrate, marimea depinde de ideea dvs. – cu cat este mai mare partea laterala a patratului, cu atat cretul va fi mai are. Utilizati un creion simplu, un marcator lavabil sau o creta cerata. Apoi uniti punctele marcate pe diagrama. Daca doua puncte pe desen sunt conectate printr-o linie dreapta, atunci pe tesatura e nevoie de a le trage impreuna fixandu-le cu un fir dublu sau triplu puternica in tonul tesaturii. Cand va deplasati de la un astfel de cret la altul, lasati portiuni libere fara a taia firul. Daca mai multe puncte sunt marcate cu numere, starngeti-le in ordinea specificata.

Inainte de a face creturi pe produsul finit, lucrati pe o bucata de panza – astfel incat sa puteti calcula care va fi consumul de tesatura (aproximativ de două ori marimea produsului finit), asigurati-va ca marcajul nu este discern pe partea din fata si incercati diferite tipuri de cret pe cont propriu.

Alte secrete si trucuri interesante de a lucra cu cretul le veti gasi in unul din articolele urmatoare – veti afla cum sa faceti un sablon pentru marcare, sa conectati corect punctele si sa prelucrati panza deja drapata.

Aici va prezentam doar doua exemple de aspect al cretului asupra produsului finit.

Rochie cu accent pe buzunare, proiectata conform schemei numarul unu.

Un clutch exclusiv de seara, care e lucrat dupa schema numarul opt.

Va dorim multa creativitate!