Protectia lucrarii bine facute!

Ati teminat un goblen, o broderie in cruce, pana veti vedea lucrarea atarnata pe perete, sau unde ii va fi locul ei, veti mai avea de mers cu ea la atelierul de baghete, poate in vizita la o prietena draga pentru demonstratie, sau la o sezatoare.

Pentru buna pastrare a lucrarii o faceti sul pe un rulou de carton in asa mod, ca fata lucrarii sa fie inauntru. In asa mod veti pastra lucrarea neteda si veti evita cutele si distorsionarea punctelor cusute (punct goblen, cruce sau alte tipuri de cusaturi).  La fel intre randurile de panza puneti si o coala de hartie de calc.  Inveliti lucrarea, cand puteti. La fel, pentru acest lucru este ideala o coala de hartie calc. Cand nu mai folositi lupa, intotdeauna luati-o de langa lucrare. Broderia poate incepe a mocni, daca intr-o zi cu soare ati uitat lupa pe geam indreptata spre ea.

Pentru pastrarea acelor ori confectionati voi, ori cumparati o pernita pentru ace. Daca veti impunge acele in marginea lucrarii, pe panza pot aparea urme de rugina. La inramarea broderiei straduiti-va sa folositi carton, nu folositi scotch dublu adeziv. Cartonul special pentru inramari il puteti procura in magazinele de arta.

Sa aveti sanatate, spor la cusut si sa va bucurati de lucrarile voastre!