Acum in ajunul sarbatorilor de Craciun sper sa va fie utila aceasta lectie pentru a face ceva cu mainile voastre, pentru a darui celor dragi magia sarbatorilor… Dar cel mai important poate va fi util faptul, ca ati scapat un pom de taiere, mai cu seama acum cand este atat de grava problema defrisarilor de paduri din muntii Romaniei.

Cum putem face un pom de Craciun fara ace si mari cheltuili

Pentru fabricarea bradului vom avea nevoie :

– Suport;
– Fire;
– Ace;
– Adeziv;
– Margele, paete, nasturi, volane;
– Pistol de lipit;
– Fantezie.

Luam suportul, il imbracam cu o punga de celofan (pentru ca bradul sa nu se lipeasca de suport si sa fie mai usor de indepartat la final), partea de exces a pungii nu se taie. Se leaga cu un fir dedesubt si se fixeaza cu ace (suportul s-a transformat intr-un morcov improvizat).

Fixam ace pe partea de jos si pe partea de sus a suportului.

Puteti incepe sa „imbracati” suportul cu fir inmuiat in adeziv. (Pentru comoditate, am turnat lipiciul in borcan, am pus ghemul cu fire in el si am scos varful prin gaura capacului. La infasurare firul nu se va incalci si va fi in sine deja impregnat cu lipici, in asa fel va fi si mai putina bataie de cap si locul de munca mai curat. Infasurati bine, dar nu stran, in caz contrar dupa uscare va fi mai dificil de indepartat de pe suport.
Firele folosite pot fi de diferite grosimi, textura si culoare. Il punem la uscat (de obicei, o noapte langa calorifer).

Odata uscat, scoateti acele si indepartati suportul (in acest moment fa fi utila punga in exces pe care nu ati taiat-o).

Apoi se coase peste margine cu mult fir la temelia copacului, pentru a asigura toate firele. Baza este pregatita.

Decorati pomul de Craciun folosind pistolul cu lipici si multa fantezie cu orice va place si aveti la indemana, precis veti avea un pom unic! Sarbatori fericite!