Odata ce am adus in atentia dumneavoastra ”Broderia cu panglici”, ne simtim cumva obligati sa va informam si in privinta tehnicii de cusut, punctelor de cusut folosite si alte detalii legate de asesta frumoasa si lucioasa ocupatie.

NOD PLAT
Inainte de a incepe lucrul la broderie calcati bine pe verso panza si panglicile. Este comod de lucrat cu panglici de lungimea aproximativa – 30 cm. Se taie banda la un unghi de 45 de grade si se pune in ac. Apoi, se fixeaza printr-un nod plat. De obicei, in seturi panglicile sunt deja taiate de lungimea necesara.

Pentru a lega un nod plat, introduceti panglica in ochiul acului. La capatul panglicii indoiti cativa milimetri si introduceti acul in centrul capatului indoiat.

Tineti panglica cu o mana si tragand de alta parte, trageti panglica prin capatul indoit,.

Acum ati primit un nod al panglicii, care nu va deteriora partea verso a broderiei si nu va lasa urme la trecutul prin aburi.

Acum puteti incepe sa invatati cusaturile de baza pentru cusutul cu panglici: cusatura dreapta, cusatura in panglica, nodul francez, cusatura in ochi si altele.

 

Cusatura BUCLA

Aceasta cusatura mai este numita si cusatura-ochi, sau traditional „un tambur”, „o cusatura bucla” sau „Lazy Daisy”. Realizarea acestei cusaturi nu este grea, dar pare impresionanta.

Scoateti acul cu panglica pe partea din fata a panzei, exact la inceputul simbolului pe material.

Introduceti acul din nou in acelasi punct ca sa obtineti o bucla din panglica.

Introduceti acul in interiorul buclei exact unde este capatul simbolului pe panza, tineti bucla fixata cu degetul.

Fixati ochiul buclei, introducand acul cu banda inspre partea verso a panzei pe exteriorul buclei. Drept rezultat, veti obtine o bucla din panglica, cu care se coase partea de sus a irisilor.

Mai multe despre broderia cu panglici (robbons):

Materiale pentru broderia cu panglici;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (I);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (II);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (III);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (IV);

Ingrijirea adecvata a broderiilor cusute cu panglici

НЛ-3019_Ирисы_у_пруда,_25х33см