Am scris mai mute articole despre cusutul cu panglici, au aparut multe persoane interesate de aceasta tehnica, unele deja au si probat-o. Toate articolele despre aceasta tehnica le puteti gasi si studia aici.

Deoarece am vazut interesul vostru pentru acest tip de broderii astazi vom scrie despre ingrijirea adecvata a broderiilor cusute cu panglici.

Pentru ca broderiile voastre sa ramana viu colorate si placute ochiului prin frumusetea sa timp de mai multi ani, este necesar sa stiti cum sa le pastrati, curatati si spalati corect. Despre asta va vom da informatii aici.
Broderiile se recomanda a fi pastrate intr-o camera uscata, protejate de lumina directa a soarelui.
Hainele, gentile, tablourile decorate cu panglici nu au o acoperire de sticla si se murdaresc foarte repede. Astfel de lucrari de obicei, nu numai ca pot fi spalate, dar, de asemenea, curatate chimic. De exemplu, pentru a sterge tabloul de praf, folositi o perie moale.
Gentile brodate cu panglici, imbracamintea si alte obiecte decorate, se recomanda sa fie spalate de mana. Astfel de produse nu se pot freca sau rasuci puternic la spalare, in caz contrar modelul poate fi deformat.
Daca ati schimbat culorile panglicilor utilizand coloranti fara a efectua un test de rezistenta la caldura, atunci astfel de lucrari nu ar trebui spalate. Toti colorantii se dizolva in apa si astfel spalarea ar putea lasa dungi colorate imprastiate pe toata lucrarea.
Daca la coasere ati folosit panglici de viscoza, trebuie tinut minte, ca la umectare ele dau contractie puternica. Din acest motiv broderia dupa uscare poate fi stransa. Pentru a evita acest lucru, spalti panglicile inainte de a incepe sa le coaseti, apoi le calcati cu atentie.
In cazul cand doriti sa pastrati broderia intr-un cadru cu sticla, pentru a pastra volumul broderiei intre imagine si sticla se pune neaparat o garnitura (passepartout).
Daca broderia are nevoie de reparatie, inlocuiti elementele deteriorate cu noi piese de broderie sau efectuati modele suplimentare pe suprafata materialului -panzei.
Lucrarile cu aplicatii, care sunt realizate din banda de capron, pot fi spalate de mana si calcate cu fierul de calcat pe verso, respectand regimul de temperatura.

Pentru inceput insa aveti nevoie de cunostinte pentru a coase cu panglici, toata informatia o gasiti:

Materiale pentru broderia cu panglici;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (I);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (II);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (III);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (IV).