Francois Lesage a lasat in urma sa o mostenire de neuitat in lumea modei, o epoca, o istorie, carti si o scoala a broderiei. Un studiu la scoala acestui maiestru egaleaza cu un masterat in orice domeniu. Mai multe despre acest maestru, despre cartea sa si despre cum se studiaza broderia in scoala Lesage, dar si despre primul nivel de studiu la scoala de broderie Francois Lesage,  cititi AICI !

Despre studiul la scoala de broderie Francois Lesagé 

La primul nivel de studiu la scoala de broderie Francois Lesage s-a cusut o vaza cu flori. Vedeti si albumul cu fotografiile de la aceasta scoala (mai multe niveluri de studiu).

La al doilea nivel de Haute Couture la Scoala de Broderie Francois Lesage din Paris modelul este Vionnet.

Priviti fotografiile din album si vedeti un design brodat la cel de al doilea nivel cde studiu a broderiei de moda noute couture la Scoala Lesage.

Dimensiunea acestui modelul este de 12×24 cm si se numeste Vionnet. Se presupune ca mai tarziu acest model va decora o punga. Vedem ca acest model este destul de strict, are multe figuri geometrice si linii drepte. De-a lungul modelului exista o bordura lunga.

Cea mai mare parte a acestui design este realizata cu carligul Luneville. Materialele folosite sunt cele clasice pentru broderia Luneville – paiete, margele si margele in forma de pai. Liniile cusute cu perle aduc partea de contrast. Unele dintre florile din partea inferioara a modelului sunt realizate din chenille, iar frunzele sunt brodate cu fire DMC. Baza broderiei este dintr-o organza de matase.

Un comentariu la articolul precedent: „Aa vrea sa mai trsiesc o viata pentru a studia aceasta arta. Mi se pare ca oamenii care creeaza o asemenea frumusete sunt incapabili chiar si de ganduri rele, nu mai zic de actiuni. Daca majoritatea oemanilor care exista pe pamant ar fi asa, am trai mult mai bine”.

Frumusetea va schimba lumea, cred si eu in asta!