Broderia de nunta:  cum pregatim cadoul pentru tinerii casatoriti?

Nunta – o zi stralucitoare si solemna, care se intampla in viata fiecaruia o singura data (in mod ideal, desigur). Prin urmare, alegerea unui cadou pentru aceasta data celebra in viata celor doi, cand nu vrei sa mergi pe  „calea batatorita” – seturi de pat, prosoape, vesela, etc este dificila.  Nunta – este evenimentul pentru care felul unic al cadoului ii determina calitatea.

Vrei sa daruiesti un cadou, pe care cuplul de tineri de azi il vor arata cu mandrie copiilor si nepotilor la nunta lor de argint si aur? Atunci o broderie de mana alaturi cu sfaturile noastre va vor ajuta sa faceti darul vostru special si de neuitat. Un goblen (tablou pictat cu acul)  sau orice alt cadou traditional brodat pot pretinde chiar pentru a fi amintiri de familie.

1 . Inainte de a incepe lucrul pentru un cadou de nunta, apreciati-va timpul liber. Daca ati aprovizionat dorinta si rabdare pentru a crea o viitoare bijuterie, apoi incepeti sa lucrati din timp. Va rugm sa retineti ca o lucrare mai mica dar terminata este mult mai buna decat una uriasa, dar incompleta.

2 . Daca mesajul prin care sunteti invitat la o nunta, l-ati primit la scurt timp inainte de ziua cea mare, si va grabiti cu punerea in aplicare a proiectului, folositi o panza la care v-ati obisnuit deja sa lucrati, si alegeti un design, nivelul de complexitate al caruia nu va poate provoca necazuri.

3 . Nu supraestimati capacitatile voastre. In cazul in care nu ati utilizat niciodata in broderii fire metalice, margele, noduri franceze, cusatura cu „acul inapoi ” (back stitch), nu este recomandat sa va apucati de un proiect in care aceste elemente sunt prezente.

4 . Daca va decideti sa brodati invitatiile la nunta sau carduri, apoi folositi un numar minim de culori. Acest lucru va va ajuta pentru a finaliza fiecare unitate in cel mai scurt timp posibil.

5 . Daca broderia va fi utilizata la decorarea salii de celebrare, incercati sa aflati tonul incaperii. Astfel incat sa puteti alege un design cu nuante similare de fir.

6 . Brodata de mana panglica de pe tortul de nunta va atrage atentia oaspetilor, ii va bucura pe miri si pentru un moment, va devini centrul atentiei intregii sarbatori. Exista o gama larga de banda de panza de diferite nuante, inclusiv – de culoarea aurie si argint.

7 . Saci de confetti, dulciuri, pernuta pentru inele – idei foarte bune pentru un cadou de nunta, care pot fi usor si rapid puse in aplicare.

8 . Munca ta va arata de lux, daca o veti efectua pe panza de brocart Aida. Aceasta panza – este cea mai potrivita pentru o broderie de nunta.

9 . Dati broderiei voastre volum suplimentar, folosind margele.

10 . Daca incepeti sa brodati o lucrare destul de mare, dar vedeti ca nu va incadrati in timp pentru a o termina – nu disperati. Puteti achizitiona un cadou modest si  mic, iar proiectul vostru ambitios il veti darui tinerilor casatoriti la prima aniversare de nunta. Astfel, veti avea la dispozitie intregul an, un an in care sa terminati broderia.