Sunt multe articole dedicate temei despre vanzarile lucrarilor de artizanat. Se discuta mult la aceasta tema pe forumuri, in grupuri despre munca, care nu este pretuita la nivelul cuvenit. Voi adauga si eu o poveste la aceiasi tema, sper sa va placa.

cat costa munca

De multe ori am auzit clientii intreband, de ce lucrurile facute manual sunt atat de scumpe?!? Va ofer o poveste scurta, care sa va ajute, ca pe un client sa intelegeti, si in calitate de vanzator sa puteti lamuri cumparatorului explicandu-i ca el plateste, nu numai pentru materiale si munca si timpul petrecut, dar si pentru talentul autorului.

Doamna N a itrat intr-un tip boutique cu haine moderne a designerului sau preferat.

– Pierre! – i-a spus ea designerului de moda. – Am urgent nevoie, chiar acum, de o palarie de paie la moda cu un design original. Te descurci cu aceasta comanda? Tine te rog cont, am foarte putin timp.

– Sa vedem – i-a raspuns designerul ganditor.

El a luat o bucata de panglica de culoarea orange, cu abilitate a taiat-o si a inceput s-o plieze. Cu miscari pricepute, el a inceput s-o  tese printre firele palariei si in cateva minute, fara ajutorul clamelor sau foarfecelor, a facut o palarie cu stil indraznet si neobisnuit.

Dupa ce si-a privit chipul in oglinda, doamna N plina de admiratie a intrebat:

-Minunat!  Cat de mult iti datorez pentru munca?

– O mie de dolari, doamna.

Doamna N se incrunta:

– Nu este prea mult pentru o simpla bucata de panglica?

designerul, zambind, a luat palaria in mainile sale,si la fel ca inainte cu miscari abile si rapide a scos panglica, i-a inmanat-o clientei spunandu-i:

– Panglica, Doamna, o puteti obtine gratuit.

 Concluzia: haideti sa ne apreciem abordarea creativa la locul de munca!