”Space Craft” – asa s-a numit concursul anuntat de NASA pentru mesterii handmade din intreaga lume, in timpul caruia juriul a ales elementele realizate manual, care cel mai bine transmit starea de spirit cosmica. La competitie au participat mai mult de 600 de artisti.

Rezultatele concursului anuntat de NASA pentru artistii handmade din intreaga lume!

nasaGrand Prix-ul l-a castigat masa, al carei capac descrie o bucata de cer vazut de primii astronauti care au aterizat pe Luna. Aceasta masa a placut juriului prin caracterul sau practic si elementul „secret”: trebuie sa gasesti intre punctele de pe suprafata masei Steaua Nordului, sa apesi pe el si in marginea mesei se va deschide un sertar secre. Masa inca nu a fost vanduta, probabil din cauza pretului prea mare –  2.800 $.

Alte lucrari castigatoare au fost:  broderia cu volum a lunii (a fost evaluata la 999 $ ), o lucrare foto experimentala combinatia dintre rimel si apa, in rezultat apare ca imaginea Universului, dar in realitate este doar cerneala si apa (34 $ ), si un inel cu imaginea simbolica a Soarelui, Lunii, planetelor Mercur, Marte, Venus, Jupiter, Saturn, care este fabricat dintr-un aliaj de argint si titan, cu adaos de aur roz si galben, cu diamante galbene lipite (825 $).

Castigatorii au primit cate 250 $ (grand-prix – 500 $) si o excursie pe deplin platita la Kennedy Space Center din Florida pentru a viziona lansarea navetei spatiale Endeavour, care a avut loc pe 19 aprilie curent. Broderia si fotografia vor fi luate la bord, dupa uimitoarea lor calatoriein spațiu, ei se vor intoarce pe Pamant la proprietarii sai.

Iata la ce inaltimi cosmice a crescut respectul pentru munca manuala in Occident. Vreau sa cred ca si in tara noastra respectul pentru creativitatea manuala, de asemenea, va creste cel putin pana la nori.