Din experienta noastra am vazut si invatat unele lucruri despre care este dificil sa scrii un articol intreg. Din acest motiv am hotarat sa impartasim experienta noastra in forma de sfaturi.

Aceste sfaturi pentru broderie prea scurte pentru a le publica separat, si prea importante pentru a uita de ele.

goblen1 . Confruntarea cu panza neagra este destul de complicata. Puneti pe genunchi  un prosop alb sau asezati sursa de lumina la picioare – asa gaurile din materialul negru vor fi mai bine vizibile.

2 . Panza din lurex, dar si firele mouline metalizate se incurca usor, astfel este mult mai comod sa se lucreze cu segmente de fire mai scurte .

3 . Broderiile „suspendate in aer” ( de exemplu, cele la care fondul nu se coase), au un aspect mult mai elegant pe panza de in, decat pe tipul de panza Aida.

4 . Firele, calitatea carora este in dubiu, e mai bine sa fie verificate inainte de lucru daca se decoloreaza: le inmuiati in apa fierbinte si cu putere trageti firele printr-o panza alba, colorantul fugar va lasa un semn.

5 . Daca doriti sa cumparati o schema, kituri sau seturi de accesorii, dar nu va grabiti, apoi lasati achizitionarea petru sarbatoarea de Anul Nou – mai aproape de Craciun multi comercianti cu amanuntul anunta reduceri. Dupa sarbatori, preturile ar putea scadea in continuare. Dar cel mai bine este sa urmariti in permanenta noutatile la firmele preferate, care au reduceri si cu alte ocazii.

6 . Daca nu va place ca panza straluceste prin broderie, atunci acest la acest necaz va pot ajuta markerii speciali care nu se spala.

7 . O haina rupta poate fi interesant reparata cu o bucata de carpeala brodata.

8 . Din timp in timp, mai faceti cate o inventariere la „depozitul” vostru si arhivele cu scheme. Exista intotdeauna ceva nou. In cazul in care schema este in arhiva de o lunga perioada de timp, luati in considerare faptul, daca nu este timpul pentru a scapa de ea.

9 . Ati facut o greseala atunci cand brodati? Priviti cu atentie la schema si determinati in ce loc este aceasta greseala in lucrarea voastra. Daca nu este un loc semnificativ (de exemplu, fond), eroarea poate sa nu fie corectata, dar daca eroarea este pe fata, cel mai probabil va trebui sa descoaseti si sa faceti desenul in conformitate cu schema.

10 . In unele zone ale broderiei se pot intalni mici bucle de culoare contrastanta. Sirurile de caractere intunecate stralucesc in lumina prin broderia de culoare deschsa, astfel incat este nevoie de a ascunde capetele taiate, numai in zona intunecata. Lungimea totala a conturului nu este, de asemenea, potrivit pentru a ascunde capetele firelor. In acest caz, se coase in primul rand zona de culoare mai deschisa. Apoi, luand un fir de culoare inchisa intr-o singurfir, apoi faceti fiecare cruce de doua ori, apoi conturul. Acum, fixarea capatului firului va fi mult mai usoara.

margica 111 . De multe ori intr-o broderie se cer cusute margele sau un sirag de margele. Daca se cere un rand de margele, apoi la coasem cu jumatate de cruce ca de obicei, adica punct mic, goblen (petit point) . Insa o singura margica are nevoie de un sistem de blocare clar, prima cusatura a ei cu firul mouline in 2 ate si o fixati cu jumatate de cruce, punct goblen, apoi scoateti firul pe fata broderiei si il divizati in doua componente, infasurat in jurul margelei. Strangeti firul si pe partea verso fixati capatul firului.

12 . Infilatorul (needle threader) va va servi mult mai mult, daca veti picura o picatura de super-glue ( lipici) in partea de jos a firului de sarma exact in locul in care acesta este atasat la suport.

13 . A imparti panza de in cu ajutorul markerilor este dificil. Nu liniati intreaga suprafata dintr-o data, este mai bine de a desena linii, concentrandu-se pe cusaturile deja brodate.

14 . Uneori raman nebrodate o serie de cruci, semne. Daca se cere de cusut cu firul in doua, apoi mai bine se ia un singur fir si se face fiecare cusatura de doua ori. Cu aceasta metoda, firele trase pe fata nu vor fi la fel de vizibile.