Exista o mare concurenta pe piata intre producatorii de seturi sau panze pentru cusut cu margelute (beadwork). Dupa cum bine stim concurenta este si un bun stimulator pentru dezvoltare, idei noi. Multi dintre producatori au si aparut cu modele noi, si si-au extins colectia lor de seturi cu un nou sistem de cusaturi, ca sistemul de ornamentatie cu cusaturi de margele in forme curbate. Aceasta tehnologie unica difera de cusatura monahala traditionala si, prin urmare, ne permite sa subliniem multe dintre detaliile capodoperei prezentate. Ca urmare, imaginea este foarte expresiva si plina de culoare.

Pe panza de cusut este aplicata schema desenului de broderie.

Aveti nevoie de a scoate acul inaintea semnului pentru margea, sa luati pe ac margeaua de culoarea potrivita iar apoi sa introduceti acul in panza unde este sfarsitul semnului pentru margea, tragand firul ca margeaua sa nu atarne.

Mai departe veti coase in acelasi fel, urmand linia de circuit, aplicata pe material. Incercati sa nu depasiti schema.

Continuati sa brodati de a lungul liniilor in randuri. Aceasta metoda permite mai rapid si in detalii colorate sa transmiteti imaginea, intreaga panza se umple cu margele, nelasand spatii goale.

Este foarte convenabil de a folosi pentru cusatura in curbe cusatura in ”linie”. Pe liniile de indoire cusatoresele experimentate recomanda sa se brodeze cu cusaturi „arcuite” cate 2 margele.

Urmand cu strictete sfaturile noastre, studiind cu atentie pozele postate drept exemplu in cele din urma veti obtine un astfel de tip de icoana.

Alte articole la aceasi tema:

Broderia cu margele (beadwork)

Materiale si instrumente pentru beadwork

Alte cusaturi cu margele (beadwork)

Cum coasem cu margele?

Cusutul cu pietre si margele decorative (Master class)

Cusatura cu margele liniara (Master class)

Sa aveti sanatate si Doamne ajuta!